Hoe oud is mijn Solex?
Zie hiervoor het motornummer dat zich op het carter bevindt onder het lampkapje.
Daarna vind je in de tabel Motornummers het bouwjaar.
Houd er rekening mee dat 6 cijferige motor nummers OF de echte nederlandse solexen zijn ( altijd staat er dan ingegoten in het blok “vd Heem” als fabrikant.
deze nummers vind je terug in de nederlandse lijst.
Ook zeer oude FRanse solexen hebben maar 6 cijfers, alleen staat op deze blokken dan dat ze in frankrijk zijn gemaakt, die kloppen dus NIET met de nederlandse lijst. Alle blokken met 7 cijfers zijn per definitie uit Frankrijk, zoveel hebben wij hier niet gemaakt.
Leuk detail voor de franse solexen: laat de laatste 3 cijfers weg en dan vertellen de eerste 4 cijfers welk type je hebt (bijvoorbeeld 330*** , 2200***, 3800***, alle tussen liggende nummers zijn gebruikt voor de solexen naar het model van het eerst lager liggende type nummer.

Hoe is de mengverhouding olie/benzine van de solex ?
1 liter olie op 30 a 35 liter benzine is een goede mengverhouding.Gebruik gewoon de goedkoopste benzine (euro loodvrij). Een solex van na 1963 kan ook gewoon op tweetakt uit de pomp (1:50) omdat deze al een naaldlager in de drijfstang heeft. Om tweetakt ( 1:50 ) bij te mengen tot 1:35 moet je …….. even rekenen.

Brom of snor ?
zie http://www.rdw.nl/nl